preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac

 > Vijesti
vijesti

Upisi u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelena Mihnjak, 15. 6. 2021. 10:40

Poštovani roditelji i učenici osmih razreda naše škole,

bliži se kraj školske godine pa dolazi vrijeme i za vaše obveze oko prijava i upisa u srednju školu.

Same prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole traju od 24. svibnja 2021. Od toga se dana učenici mogu prijaviti u sustav, dobiti svoj PIN te provjeriti svoje osobne podatke u sustavu.

 [više]

Proslava Dana škole 2021.

Autor: Jelena Mihnjak, 10. 6. 2021. 11:32

Dan osnovne škole Dr. fra Karlo Balić svake godine učenici i djelatnici obilježavaju 30. svibnja. Tom prigodom tradicionalno pripremamo školsku priredbu za sve učenike, djelatnike, roditelje i mještane. Dan škole prigoda je da se istaknu sve pozitivne i lijepe stvari, koje su pratile učenike u toj nastavnoj godini, da se istaknu njihovi uspjesi u svim oblicima rada. Ove školske godine, nažalost, zbog cjelokupne situacije nismo bili u mogućnosti zajedničkim radom obilježiti dan svoje škole na tradicionalan način.

 [više]

Čestitka povodom blagdana Gospe Fatimske, Dana Općine Šestanovac

Autor: Jelena Mihnjak, 12. 5. 2021. 13:55

Dragi naši učenici, roditelji, kolege, mještanke i mještani Općine Šestanovac,

ponosni na naslijeđe koje su nam ostavili naši preci, 13. svibnja slavimo Dan Općine Šestanovac, posvećen našoj nebeskoj zaštitnici - Gospi Fatimskoj.

Zahvaljujemo generacijama prije nas, koje su stvarale, gradile i voljele našu djedovinu. U ovim izazovnim vremenima čuvajmo našu tradiciju, prilagođavajući se vremenu i okolnostima u kojima živimo. Svakim novim danom činimo našu Općinu sretnijim, ljepšim i boljim mjestom za život, sa željom za još mnogo početaka, koji će osigurati kvalitetniji život na ovom području. 

Uz želju da se iduće godine svi zajedno okupimo i proslavimo, dragi naši učenici, djelatnici i njihove obitelji, mještanke i mještani Općine Šestanovac, od srca vam čestitamo Dan Općine Šestanovac i blagdan Gospe Fatimske!

                                       Ravnateljica i djelatnici osnovne škole "Dr. fra Karlo Balić"

 [više]

Odluka o organizaciji nastave od 10. svibnja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelena Mihnjak, 7. 5. 2021. 10:26

Poštovani,

u privitku se nalazi izmjena Odluke o organizaciji nastave s uputama o organizaciji nastave u razdoblju od 10. svibnja, izdane od  strane Splitsko-dalmatinske županije, kao osnivača.

Od sljedećeg će se tjedna nastava za sve učenike provoditi po Modelu A odnosno,  neposredno u školi. 

Prijevoz učenika odvija se prama ustaljenom rasporedu.

 

 [više]

Poziv na upise u Osnovnu glazbenu školu Lovro pl. Matačić Omiš Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelena Mihnjak, 4. 5. 2021. 11:52

Poštovani,

ovim Vas putem obavještavamo kako je Osnovna glazbena škola Lovro pl. Matačić Omiš za svoje programe objavila upise  od 1. do 31. svibnja 2021. godine.

Osnovna glazbena škola ”Lovro pl. Matačić” Omiš ostvaruje sljedeće programe: klavir, viola, gitara, violončelo, harmonika, flauta, truba, violina, kontrabas, saksofon i oboa. U područnom odjelu Kostanje izvodi sljedeće programe: gitara, klarinet, truba i saksofon. U školi djeluju gudački i puhački orkestar te veliki i mali zbor.

Više informacija o programima, kao i online prijavnice te upisnice potražite na mrežnim stranicama Škole:

http://ogslp-matacic.hr/upisi

 [više]

Produljenje Odluke za organiziranje nastave do 7. svibnja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelena Mihnjak, 16. 4. 2021. 12:47

Poštovani,

u privitku se nalazi izmjena Odluke s uputama o organizaciji nastave u razdoblju od 3.5. do 7.5., izdane od  strane Splitsko-dalmatinske županije, kao osnivača.

I sljedećeg će se tjedna nastava provoditi po Modelu C odnosno, online nastava - osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razreda) gdje će se nastava održavati po Modelu A, odnosno, neposredno u školi. 

Prijevoz učenika odvija se prama ustaljenom rasporedu.

 [više]

Obilježavanje manifestacije Noć knjige: Knjiga kao lijek

Autor: Administrator , 22. 4. 2021. 12:41

Poštovani,

u petak, 23. travnja 2021. se, već tradicionalno, desetu, jubilarnu, godinu za redom obilježava manifestacija Noć knjige. Tema obilježavanja manifestacije je Knjiga kao lijek.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj je projekta kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

U program obilježavanja uključene su zainteresirane institucije: knjižnice, odgojno-obrazovne ustanove i ustanove u kulturi i znanosti, zatim nakladnici i knjižari, različite udruge i organizacije, a programe vezane uz knjigu i čitanje (za sve generacije) ostvaruju sami ili kroz zajedničku suradnju.

Cjelokupni program, akcije i sudionike manifestacije možete pronaći na poveznici:

http://www.nocknjige.hr/programi.php

Naša će se škola, također, pridružiti obilježavanju manifestacije, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, program će biti u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Učenici nižih razreda naše škole će s knjižničarkom, uz čitanje slikovnica, razgovarati o ljekovitim svojstvima knjiga i pisane riječi, dok će učenici viših razreda izraditi svoje plakate ili napisati svoje tekstove o knjizi kao lijeku. Radove ćemo prikazati na školskim panoima i kroz virtualnu izložbu.

Ovim vas putem pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji kroz programe u školi, ali i virtualne programe drugih knjižnica i ostalih sudionika Noći knjige.

 

Čitajte da biste živjeli!

Gustav Flaubert

 

 [više]

Odluka za organiziranje nastave u razdoblju od 12.4. do 17.4. na području Splitsko-dalmatinske županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 9. 4. 2021. 10:35

Poštovani,

u privitku se nalaze upute o organizaciji nastave u razdoblju od 12.4. do 17.4., izdane od  strane Splitsko-dalmatinske županije, kao osnivača.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja. održavanje nastave za učenike osnovnih i sredniih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po Modelu C odnosno, online nastava - osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razreda) gdje će se nastava održavati po Modelu A, odnosno, neposredno u školi. 

Prijevoz učenika odvija se prama ustaljenom rasporedu.

 

 [više]

Učenica Nikolina Maslov jedna je od pobjednica Alfinog natječaja Likovni izaZOOv Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 24. 2. 2021. 12:32

Izdavačka kuća Alfa d.d. organizirala je krajem prošle godine likovni natječaj Likovni izaZOOv (Alfin kalendar 2021.). Tema je natječaja bila Portret personificirane životinje ili Životinja u pokretu, a tehnika stirotisak. Sudjelovati su mogli svi učenici osnovnih škola u RH, pojedinačno ili u grupi. Dvanaest odabranih dječjih radova postali su dijelom kalendara za 2021. godinu. Osim toga, natječaj je imao i humanitarni karakter. Vrijednost prodanih primjeraka kalendara bit će donirana Centru za rehabilitaciju Silver, ustanovi socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima.

Učenica 6. b razreda naše škole, Nikolina Maslov (mentorica Ivana Staničić), jedna je od dobitnica nagrade, a njen rad u kalendaru zastupa mjesec travanj. Nikolinin je trud nagrađen vrijednim likovnim priborom i prigodnim poklonima, a sigurno će joj pomoći u razvoju kreativnosti i osobnog umjetničkog izričaja. Čestitamo!

 

 [više]

PREDUPIS - PRIJAVA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 2. 2021. 13:42

Osnovna škola Dr. fra Karlo Balić – Šestanovac

Ulica dr. Franje Tuđmana 40, 21250 Šestanovac

ured@kbalic-sestanovac.skole.hr

U Šestanovcu, 8. veljače 2021.

 

OBAVIJEST RODITELJIMA

Pripreme za provedbu upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini  2020./2021.

Sukladno odredbama članka 16. i 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08,  86/09, 92/10, 105/10-ispravak, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) te članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN broj 67/14 i 63/20), Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Splitsko-dalmatinskoj županiji

POZIVA

Roditelje/staratelje djece predškolskih obveznika

 • Pozivaju se roditelji/staratelji djece rođene od

1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine, da izvrše prijavu djece za

upis u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.

 • Prijava djece provodit će se od 8. do 17. veljače 2021. godine, elektronskim putem na obrascu PRIJAVA ZA PREDUPIS. Obrazac je dostupan na mrežnoj stranici Splitsko-dalmatinske županije – www.dalmacija.hr Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport
 • Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Upravnog odjela kao i na web stranicama osnovnih škola u SDŽ.
 • Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred osnovne škole provodit će se u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području u razdoblju od 1. ožujka do 15. lipnja 2021.
 • Roditelji/staratelji putem predškolskih ustanova bit će obaviješteni o terminima testiranja djeteta i terminima zdravstvenih pregleda, te se prije toga ne trebaju javljati u školu u koju dijete pripada (javljaju se samo u škole na području Splita).
 • U 1. razred se mogu upisati i djeca rođena od 1. travnja do 31. prosinca 2015. (prijevremeni upis), na zahtjev roditelja/staratelja koji se podnosi Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport na Obrascu 6. Osim zahtjeva i obrasca 6 treba dostaviti i mišljenje predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Obrazac 6 dostupan je na istoj mrežnoj stranici Ureda  www.dalmacija.hr
 • Pojedinačne informacije o upisu u 1. razred osnovne škole mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, te u stručnoj službi škole.

           S poštovanjem,

                                                                                   RAVNATELJICA ŠKOLE

           Nada Utrobičić

 [više]

"BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 2. 2021. 10:54

Središnji državni ured za demografiju i mlade pripremio je brošuru "Brini o sebi - Budi dobro - Proživi Covid" s korisnim informacijama i savjetima koji djeci i mladima mogu pomoći u prevladavanju izazova s kojima se susreću u zahtjevnom vremenu življenja s Covidom.

Pogledajte na poveznici brošuru, razmislite o savjetima i idejama i primijenite ono što je najbolje i najkorisnije za vas.
 [više]

Organizacija nastave u razdoblju od 1. veljače 2021. do 15. veljače 2021. u osnovnim i srednjim školama SDZ Vijest ima dokument u privitku Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ante Nejašmić, 29. 1. 2021. 13:26

Pošovani,

u privitku se nalaze upute o organizaciji nastave u razoblju 1.veljače. - 15.veljače 2021. izdane od strane Splitsko-dalmatinske županije kao osnivača!

Od ponedjeljka 1. veljače 2021. svi učenici naše škole vraćaju se na nastavu u živo po redovnom rasporedu!

Prijevoz učenika organiziran je  kao i do sada.

Ravnateljica

 [više]

Protokol Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 9. 2020. 21:39

Dragi roditelji!

U skladu s epidemiološkim mjerama dužni ste prije nastave mjeriti temperaturu svojoj djeci i upisati je u bilježnicu koju će učenik dati na uvid učitelju.

Molimo vas da djecu potaknete na odgovorno ponašanje i izvan škole te da poštuju epidemiološke mjere. Hvala na suradnji!  

Protokol naše škole možete nalazi se u privitku.

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Administrator , 3. 9. 2020. 12:59

 

 

 

 

 

 

 

 

Redovita nastava za sve učenike počinje 7. rujna 2020. godine.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ove će se školske godine nastava odvijati u dvije smjene.

U ponedjeljak, prvi dan nastave, za učenike od 5. do 8. razreda nastava će početi u 8 sati, a završit će u 9, kada će ujedno biti i prijevoz učenika kućama.

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava će početi u 9 sati, a prijevoz kućama bit će u 10 sati. (Na svojim autobusnim stanicama učenici trebaju biti sat vremena kasnije nego što je to bilo uobičajeno.)

Potrebno je da svi ponesu svoje školske torbe jer će ih na klupama dočekati kompleti udžbenika za školsku godinu 2020./2021., a dobit će i svoje rasporede školskih sati.

Od utorka, 8. rujna 2020. pa nadalje, nastava za učenike od 5. do 8. odvijat će se od 8 sati i trajat će do 13,25, a u drugoj smjeni (od 1. do 4.razreda) od 13 do 16,55 sati.

Učenicima neće biti dopušten odlazak u trgovinu za kupnju marende, već je potrebno da je ponesu od kuće.

Nastava će biti organizirana u skladu s Uputama HZJZ za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezanima za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020/21., kao i  Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 od Ministarstva znanosti i obrazovanja  RH.

Upute HZJZ

Modeli i preporuke MZO

 

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanimas COVID - 19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 9. 2020. 09:51

PROJEKTI-MZO

U prilogu se nalazi dokument u kojem se predlažu tri modela i preporuke za odgojno - obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama u uvjetima povezanima s epidemijom bolesti COVID 19.

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Administrator , 24. 7. 2020. 13:01

Poštovani roditelji,

popis svih udžbenika za sve razrede bit će objavljen do sljedećeg petka na našoj web stranici. Napominjemo da ne naručujete nikakva dopunska nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke, zadataka, listiće i sl.) jer će se to moći učiniti početkom nastavne godine, prema dogovoru s učiteljima i preko škole.

Srdačno!

 

 [više]

Prekrasna lagestremija u školskom vrtu

Autor: Administrator , 9. 7. 2020. 12:17

 [više]

Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 7. 2020. 13:10

Katalog u prilogu sadrži popis odobrenih drugih obrazovnih materijala za osnovnu školu (predmetna i razredna nastava). 

Na poveznici https://mzo.gov.hr/vijesti/konacni-rezultati-odabira-udzbenika-iz-kataloga-odobrenih-udzbenika-za-sk-god-2020-2021-u-osnovnim-i-srednjima-skolama-na-dan-1-lipnja-2020-godine/3771 nalazi se konačni rezultati odabira udžbenika. 

Za lakše snalaženje u tablici navodimo šifru naše škole 17-471-001.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Administrator , 1. 7. 2020. 22:30

Obavještavaju se učenici da će se podjela svjedodžbi izvršiti 7. srpnja 2020. (predmetna nastava u 8 sati, razredna nastava u 9,30).

Za sve učenike bit će organiziran školski prijevoz i to po sljedećem rasporedu:

 • za učenike predmetne nastave po ustaljenom rasporedu vožnje (kao za vrijeme redovite nastave), s povratkom kućama u 8,30 sati
 • Učenici razredne nastave na svojim autobusnim stanicama trebaju biti u 9 sati. Povratak kućama bit će u 10 sati.

Mole se učenici da se pridržavaju potrebnih epidemioloških mjera. Prije polaska u školu potrebno je izmjeriti tjelesnu temperaturu, a pri ulasku u autobus staviti masku.

 

 

 [više]

Obavijest učenicima od 5. do 8. razreda

Autor: Administrator , 24. 6. 2020. 11:29

Sukladno Naputku o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna, potrebno je u školu vratiti udžbenike u vremenu od 26. lipnja 2020. do 3. srpnja 2020. od 8 do 12 sati i to po sljedećem rasporedu:

5. a – kabinet hrvatskog jezika

5. b - kabinet geografije

6. a – kabinet matematike

7. a – kabinet vjeronauka

7. b – kabinet glazbene kulture

8. a – kabinet kemije

Kod preuzimanja udžbenika u kabinetima će bit prisutni razrednici.

U istom vremenskom razdoblju potrebno je vratiti i tablete u ured tajnice ili ravnateljice, a posuđene knjige u školsku knjižnicu. 

 

 [više]

Ljepotice u školskom vrtu

Autor: Administrator , 24. 6. 2020. 11:23

 [više]

Upis u srednju školu - korisne poveznice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 15. 6. 2020. 10:41

UPISI U SREDNJU - poveznice na upitnike koji vam mogu pomoći u odabiru srednje škole PUT KARIJERE

https://www.putkarijere.hr/upitnici/upitnici

E - USMJERAVANJE - poveznica za upitnik 

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

VODIČ KROZ ZANIMANJA

http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/

U privitku se nalazi i popis predmeta posedno važnih za upis.

 

 

 [više]

Ususret Danu škole i Danu državnosti

Autor: Administrator , 30. 5. 2020. 22:17

     

Našoj školi za rođendan, prezentaciju učeničkih radova izradila je učiteljica hrvatskoga jezika, Ljubica Bogdanović.

https://view.genial.ly/5ecd2124c4391f0d7b214d43/presentation-dan-skole?fbclid=IwAR04w5dmUvQ9CIQF5t7U_AymiD_5eXWg263LMhTZAVrUkLnZAPUEeJ6iyRA

 

 [više]

Nove preporuke i upute Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 5. 2020. 23:13

Nove preporuke HZJZ – Grad Sinj               Škola za život – SS Valpovo                         

U privitkuse nalaze nove preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje od 25. svibnja 2020. Ministarstva znanosti i obrazovanja te Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

 [više]

Upute nadležnog tima školske medicine za upis u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 5. 2020. 17:20

U privitku se nalaze upute našeg nadležnog tima školske medicine za upis u prvi razred kao i izjave i upitnici za roditelje.

 [više]

Upute za upis u 1. razred - HZJZ SDŽ

Autor: Administrator , 11. 5. 2020. 16:58

 

 

 

 

Na poveznici Upute_upis u 1. razred možete pronaći informacije Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko - dalmatinske županije za upis u prvi razred osnovne škole kao i potrebne kontakte nadležnog tima školske medicine.

 [više]

Upisi u 1. razred - upute Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 5. 2020. 16:50

U privitku se nalazi dopis Ministarstva zdravstva upućen zavodima za javno zdravstvo (školska medicina pripada zavodima za javno zdravstvo) i Preporuke Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu (HDŠSM) Hrvatskoga liječničkog zbora. Iz navedenog je vidljivo da školska medicina nastavlja s radom u reaktiviranom opsegu što uključuje i provedbu sistematskih pregleda djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole. Sve daljnje upute bit će objavljene na školskom stranicama.

 

 

 [više]

Izjava roditelja i upute Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 4. 5. 2020. 11:59

 [više]

Upute i preporuke Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 4. 5. 2020. 10:34

            Logo HZJZ

U privitku se nalaze:

 • Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove  u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu (HZJZ)
 • Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave  (MZO)
   
 [više]

Obavijest roditeljima

Autor: Administrator , 4. 5. 2020. 10:28

Osnovna škola „Dr. fra Karlo Balić“

Ulica dr. Franje Tuđmana 40

21250 Šestanovac

 

OBAVIJEST RODITELJIMA U VEZI POVRATKA U ŠKOLE


Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda!
 

Kao što ste već vjerojatno čuli u najavama na vijestima, od 11. svibnja 2020. trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:
 

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u našoj školi razredna nastava izvodi samo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati)
 

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
 

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
 

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
 

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade
 

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.
Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati kao putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.
 

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi i potpisivanje izjave bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja 2020. putem učiteljica Vaše djece i objava na web stranici Škole.

 

U Šestanovcu, 4. svibnja 2020.                                        Ravnateljica:

                                                                                     Nada Utrobičić

 

 [više]

Nek je svima ugodan Međunarodni praznik rada!

Autor: Administrator , 1. 5. 2020. 14:38

 [više]

Virtualna knjižnica

Autor: Administrator , 15. 4. 2020. 14:31

Etter- og vidareutdanning | Institutt for lingvistiske, litterære ...

Posjetite našu virtualnu knjižnicu!

Nije potrebno pokucati, nego samo kliknuti Virtualna knjižnica.

 

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Administrator , 11. 4. 2020. 15:11

Svima nek je sretan i blagoslovljen Uskrs! Ostanite doma zdravi veseli!

 [više]

Nastava na daljinu - "sve u jednom" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 10. 4. 2020. 11:30

U priloženom pdf dokumentu nalazi se sažetak svih informacija vezanih za nastavu na daljinu.

 [više]

Dodatak uputama za vrednovanje s primjerima za pojedini predmet Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 6. 4. 2020. 11:10

U prilogu se nalazi dodatak uputama za vrednovanje s primjerima za pojedini sat.

 [više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Autor: Administrator , 6. 4. 2020. 11:02

Prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja predstavila je u petak, 3. travnja, Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu namijenjene učiteljima, nastavnicima i profesorima, ali dijelom i roditeljima, starateljima i učenicima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove je Upute poslalo svim školama, uz dodatke koji sadrže primjere provjera i njihovog vrednovanja iz različitih predmeta (Dodatak A) te informacije o digitalnim alatima za vrednovanje (Dodatak B).
 

 [više]

NASTAVA NA DALJINU, RASPORED

Autor: Administrator , 30. 3. 2020. 11:44

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

 [više]

Preporuke za organizaciju radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 27. 3. 2020. 14:49

Škola za život izdala je smjernice o organizaciji dana učenika u nastavi na daljinu (dokumenti u prilogu).

 

 [više]

Smjernice za rad u virtualnim učionicama

Autor: Administrator , 26. 3. 2020. 14:32

Dragi učenici i roditelji!

Pred nama je duže i neizvjesno razdoblje virtualne suradnje i nastave na daljinu.

Kako bi nam svima olakšala rad i snalaženje u novom načinu rada molim da slijedite ove smjernice kako se ponašati i nositi sa svakodnevnim školskim obvezama u ovim za sve nas novim i teškim okolnostima.

SMJERNICE ZA IZVRŠAVANJE ŠKOLSKIH OBVEZA

1.Svakog radnog dana u tjednu (osim subote, nedjelje i praznika) učenik je dužan biti aktivan u svojoj virtualnoj učionici prema utvrđenom školskom rasporedu.

2. Svaka neaktivnost učenika duža od 24 sata vodit će se u e-dnevniku kao izostanak učenika s nastave koju roditelj treba opravdati razredniku telefonskim pozivom, mailom, školskom ispričnicom ili na način dogovoren s razrednikom.

3. Obavijesti i upute koje šalju razrednici i učitelji učenik treba redovito pratiti i izvršavati.

4. Ono što učeniku nije jasno treba pitati učitelja ili stručnog suradnika da mu objasni.

5. U virtualnim učionicama objavljuju se isključivo sadržaji koji su vezani uz nastavu

6. Nije dozvoljeno preuzimanje i krađa tuđih sadržaja npr. domaćih radova, sastava, eseja crteža i drugih učeničkih uradaka. Svi sadržaji koje objavljujete u virtualnoj učionici, ponajprije vaši domaći uradci i odgovori na traženja učitelja, neka budu rezultat vašeg samostalnog rada, a ne preuzeti i prepisani s Interneta ili dr. izvora.

7. Ukoliko iz bilo kojeg razloga učenik ne može sudjelovati i uključiti se u rad na daljinu roditelj je o istom dužan obavijestiti razrednika ili stručnog suradnika škole.

II KOMUNIKACIJA

Pravila pristojnog komuniciranja vrijede i u virtualnom komuniciranju.

Stoga, sa svim suradnicima u virtualnoj učionici treba komunicirati pristojno i s uvažavanjem. Poželjno je pisati malim tiskanim slovima, poštujući pravopis hrvatskog jezika.

Za sada nije bilo pritužbi za kršenje pravila pristojne komunikacije, stoga vas želim pohvaliti i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Zajedno s Vašim razrednicima i učiteljima dužna sam vas podsjetiti da ćemo svaki oblik nasilnog ponašanja (kao što je vrijeđanje, nazivanje pogrdnim imenima, izoliranje, omalovažavanje, ogovaranje, kao i korištenje neprimjerenog i nepristojnog rječnika) tretirati kao neprihvatljiv i postupati u skladu s Pravilnikom o pedagoškim mjerama.

Želim da i dalje budete dobri, veseli i zdravi. Želim vam puno uspjeha u radu i nadam se brzom susretu u školi.

                                                        Vaša pedagoginja

 [više]

Nastava na daljinu - raspored

Autor: Administrator , 23. 3. 2020. 17:27

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

https://skolazazivot.hr/video-lekcije/?fbclid=IwAR0lNEFD5vREm5ADWutXkmycKf44YFneDpRHI2981WdulzwzU5mp4J0AvZY

https://skolazazivot.hr/materijali/?fbclid=IwAR2tudG-b7gVV92176oss7ikVgs5Jp3_b22wfsNB6Bb29Ah3oto9eyjs14Y

 

 [više]

Obavijest o upisu učenika u 1. razred osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 20. 3. 2020. 09:43

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi obavijest o upisu učenika u 1. razred osnovne škole, a o terminu testiranja bit ćete pravovremeno telefonski obaviješteni.

 [više]

Nova obavijest o preuzimanju tableta

Autor: Administrator , 18. 3. 2020. 12:22

Poštovani roditelji,

preuzimanje tableta za učenike petog i sedmog razreda (koji to do sada nisu učinili, a žele) bit će u četvrtak i u petak (19. i 20. ožujka 2020.) od 9 do 10 sati u prostorijama škole.

 

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Administrator , 17. 3. 2020. 11:58

Sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava se od dana 16. ožujka 2020. odvija putem informacijsko-komunikacijskih tehnologija.  

Razredna nastava:

Za učenike razredne nastave učitelj/ice će putem komunikacijskih kanala, dogovorenih s roditeljima, učenicima zadavati dodatne zadatke vezane uz sadržaje koje su taj dan pratili na televiziji.

Predmetna nastava:

Tijekom ponedjeljka i utorka (16. i 17. ožujka 2020.) radilo se na pripremnim radnjama kako bi se od srijede (18. ožujka 2020.) nastava na daljinu odvijala bez poteškoća. Do tada, učenici predmetne nastave trebaju pratiti predmetne sadržaje na Sportskoj televiziji. Nakon uspostave sustava komuniciranja za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se održavati putem platforme Teams  unutar Office 365 sustava https://office365.skole.hr/.

Učenici će se u sustav prijaviti putem svojih Carnet identiteta, nakon čega će pristupiti u virtualne učionice. 

Virtualna učionica je osmišljena kao obrazovna društvena mreža unutar koje će učenici komunicirati sa svojim učiteljima i rješavati zadatke koje im zadaju.

Molimo učenike i roditelje da pažljivo prate objave na stranici škole te u virtualnim učionicama. 

Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu:

 • 5. razred:        8.00   –  9.30 sati            
 • 6. razred:        9.30   –  10.45 sati     
 • 7. razred:        10.45  –  11.50 sati    
 • 8. razred:        10.50  –  12.45 sati    

MZO će preko Sportske TV isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve učenike.  Predmetni sadržaji na Sportskoj televiziji će se emitirati i nakon što se krene s nastavom na daljinu  te bi bilo poželjno da ih učenici i dalje prate.

Učenici trebaju izvršavati zadatke postavljene u virtualnoj učionici. Učitelji će pratiti njihove aktivnosti.

Neprimjereno ponašanje učenika u virtualnim učionicama jednako je kažnjivo kao i neprimjereno ponašanje u školi.

Svi učenici petog i sedmog razreda, koji kod kuće nemaju računalo, u školi mogu preuzeti tablet od srijede do petka (od 8 do 12 sati). 

Bilo kakve promjene u opisanoj organizaciji i terminima biti će objavljene na mrežnim stranicama MZO-a i Škole.

 

 [više]

Higijenski kutak

Autor: Administrator , 6. 3. 2020. 09:35

          

Tvrtka Dr. Luigi svim je našim učenicima i djelatnicima donirala gelove za higijensku dezinfekciju ruku kao i olovke u raznim bojama, koje na lagani pritisak raspršuju dezinfekcijsko sredstvo.

Hvala!

 [više]

Maskenbal

Autor: Administrator , 26. 2. 2020. 08:43

Jučer je u školskom dvorištu održan maskenbal. Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje doprinijeli su veseloj atmosferi koju su mogli osjetiti i naši mještani. Maskirani učenici sa svojim učiteljima prošetali su mjestom, a nakon toga slijedio je program kojeg su vodili učenici osmog razreda. Bilo je pjesme, plesa i lijepih nagrada. Nagradu za najbolju razrednu masku osvojili su učenici prvog razreda.

 [više]

Slagalica moga srca

Autor: Administrator , 14. 2. 2020. 13:56

 

Tko se nalazi u mom srcu? Što sve može biti u mom srcu? Na ta pitanja odgovorili su učenici petoga razreda koji su na satu hrvatskoga jezika u školskoj knjižnici složili slagalicu svoga srca. Bila je to i prilika da uz svjetlo svijeća, glazbu i medenjake čitaju stihove posvećene ljubavi. Za kraj su se zabavili igrom spajanja slomljenih srdaca u kojoj je Hlapić tražio svoju Gitu, Romeo Juliju, Dunja Mazala…, a spojena srca na svojoj poleđini otkrila su prekrasne ljubavne citate.

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Administrator , 14. 2. 2020. 13:32

 

U suradnji psihologinje i školske knjižničarke za učenike naše škole održane su radionice na temu Sigurniji internet za sve. Učenicima su prezentirane najčešće situacije i problemi s kojima se susreću djeca na internetu. Razgovaralo su o rješavanju različitih problema koja se događaju na mreži, kao i o svim prednostima koje pruža digitalna tehnologija.

Za učenike petog razreda i njihove roditelje Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti pripremila je kratki vodič Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona koji je i podijeljen učenicima.

 

Još puno korisnih informacija i materijala može se pronaći na sljedećem linku: 

http://cnzd.org/

 

 [više]

Upisi u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 2. 2020. 11:03

U prilogu se nalazi obavijest o pripremi za provedbu upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021.

 [više]

Sretan Božić!

Autor: Administrator , 23. 12. 2019. 11:01

 

Danas se u školi održala božićna priredba na koju su svi ponosni jer su učenici bili vrhunski glumci, recitatori, pjevači i plesači. Zaista bogat program razveselio je publiku što je bio pravi uvod u božićne blagdane i zimske praznike.

Ponovno će u školske klupe učenici sjesti 7. siječnja 2020.

Od srca svima želimo sretan Božić i sve najljepše u novoj godini!

 

 [više]

DOBRO NAM DOŠAO, SVETI NIKOLA!

Autor: Administrator , 6. 12. 2019. 13:01

 

 

 

 

 

 

 

Danas su učenici naše škole s velikom radošću dočekali svetoga Nikolu. Razveselio ih je svojim nastupom i dijeljenjem slatkih paketa. Sveti Nikola nije zaboravio ni na učenike naše područne škole. Posjetio ih je u Blatu na Cetini i lijepo darovao, baš po zaslugama.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Administrator , 2. 12. 2019. 18:32

Poštovani roditelji, dragi učenici,

po završetku štrajka, sutra 3. prosinca 2019., nastavat će se odvijati po redovitom rasporedu. Učenički prijevoz također ide po ustaljenom rasporedu.

 [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: Administrator , 20. 11. 2019. 12:13

Podružnica Sindikata hrvatskih učitelja najavila je održavanje štrajka koji će trajati do ispunjenja zahtjeva

Obavještavamo vas i da je organizirano dežurstvo za svu djecu koja dođu u školu.

Molimo Vas da daljnje obavijesti pratite u javnim medijima i na našoj mrežnoj stranici http://os-kbalic-sestanovac.skole.hr/

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 021 721-174 ili na mail: ravnatelj@os-sestanovac.hr

 

 [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 19:17

Poštovani roditelji, budući da sindikati u srijedu, 20. studenoga 2019., organiziraju štrajk u školama, obavještavamo Vas da je organizirano dežurstvo za svu djecu koja dođu u školu. Sve obavijesti vezane uz organizaciju nastave i tijek štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" bit će objavljene na web stranici. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 021 721-174 ili na mail: ravnatelj@os-sestanovac.hr

Osoba za kontakt za pružanje odgovarajućih infromacija vezanih uz održavanje štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" je Nada Utrobičić, ravnateljica škole. Hvala na razumijevanju.

 [više]

Dan sjećanja na Vukovar

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 13:16

Danas su učenici sa svojim učiteljima svečano obilježili Dan sjećanja na Vukovar. Svojim su recitacijama, pjesmom i molitvom odali počast svim žrtvama Domovinskog rata s posebnim naglaskom na Grad Heroj. U školskom dvorištu zapalili su svijeće kako bi i nijihova škola za Vukovar svijetlila.

 [više]

"ZA NAŠE MALE GENIJALCE"

Autor: Administrator , 7. 11. 2019. 10:11

Hrvatska elektroprivreda u projektu i natječaju „Za naše male genijalce“ donirala je sto računala osnovnim školama. Za sudjelovanje u natječaju, bilo je potrebno snimiti video uradak koji će predstaviti školu i pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. Naša škola uspješno je sudjelovala u natječaju video uratkom iz Područne škole Blato na Cetini i osvojila tri nova računala. Što bi sve saznali uz pomoć njih i kako bi im bila od velike koristi, pokazali su učenici drugoga i četvrtoga razreda Područne škole Blato na Cetini pod budnim okom učiteljice Marite Juričić. Kamera je zabilježila razrednu atmosferu i vješte dosjetke najmlađih, a potom predivan krajolik uz rijeku Cetinu. Idejnu zamisao pripomogle su ravnateljica Nada Utrobičić i knjižničarka Ivana Kalajžić, a obradu videozapisa i postavljanje na Youtube kanal izvršio je Mirko Kovačević.

 [više]

RASPORED INA, DOD, DOP, INF 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 7. 11. 2019. 08:29

 [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: Ante Nejašmić, Administrator , 5. 11. 2019. 20:18

Poštovani roditelji, budući da sindikati u srijedu, 6. studenoga 2019., organiziraju štrajk u svim školama, obavještavamo Vas da je organizirano dežurstvo za svu djecu koja dođu u školu. Sve obavijesti vezane uz organizaciju nastave i tijek štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" bit će objavljene na web stranici. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 021 721-174 ili na mail: ravnatelj@os-sestanovac.hr Osoba za kontakt za pružanje odgovarajućih infromacija vezanih uz održavanje štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" je Nada Utrobičić, ravnateljica škole. Hvala na razumijevanju  [više]

NAJAVA ŠTRAJKA, 30.10.2019.

Autor: Administrator , 29. 10. 2019. 14:09

Poštovani roditelji,

budući da sindikati u srijedu, 30. listopada 2019., organiziraju štrajk u svim školama, obavještavamo Vas da je organizirano dežurstvo za svu djecu koja dođu u školu. Sve obavijesti vezane uz organizaciju nastave i tijek štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" bit će objavljene na web stranici.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 021 721-174 ili na mail: ravnatelj@os-sestanovac.hr Osoba za kontakt za pružanje odgovarajućih infromacija vezanih uz održavanje štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" je Nada Utrobičić, ravnateljica škole.

Hvala na razumijevanju

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Administrator , 29. 10. 2019. 12:56

Svake godine pred kraj listopada toplina jesenjih boja uvuče se u našu školu. Zaigraju stihovi o plodovima, kiši, sramežljivom suncu, lišću, a u četvrtak, 24. listopada slavilo se o kruhu. Prigodni program i priredba održani su u školskoj dvorani, a zajedničko druženje, molitva i blagoslov nastavljeno je po završetku programa. 

 [više]

NAJAVA ŠTRAJKA

Autor: Administrator , 20. 10. 2019. 19:37

Poštovani roditelji, budući da sindikati u ponedjeljak, 21. listopada 2019., organiziraju štrajk u svim školama, obavještavamo Vas da je organizirano dežurstvo za svu djecu koja dođu u školu. Sve obavijesti vezane uz organizaciju nastave i tijek štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" bit će objavljene na web stranici. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 021 721-174 ili na mail: ravnatelj@os-sestanovac.hr Osoba za kontakt za pružanje odgovarajućih infromacija vezanih uz održavanje štrajka u OŠ "Dr. fra Karlo Balić" je Nada Utrobičić, ravnateljica škole. Hvala na razumijevanju  [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: Administrator , 10. 10. 2019. 19:11

Nakon štrajka djelatnika škola u cijeloj Hrvatskoj, od sutra počinje cirkularni štrajk po županijama. Sutra će tako štrajk u školama biti u četiri županije, i to u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Slijedom toga, obavještavaju se učenici i roditelji o štrajku u petak, 11. listopada 2019. godine.  [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 10. 10. 2019. 11:11

S obzirom na to da će se štrajk zaposlenika nastaviti od sutra po županijama, obavijest o mogućem nastavku štrajka u našoj Županiji bit će pravovremeno objavljena na web stranici škole. 

 [više]

PRAVILNIK O NAČINIMA, POSTUPCIMA I ELEMENTIMA VREDNOVANJA UČENIKA U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 9. 2019. 13:51

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA

Autor: Administrator , 6. 9. 2019. 10:52

Obavještavamo učenike o početku nove školske godine, u ponedjeljak, 9. rujna. Nastava će se održati prva tri školska sata. u 10 sati i 30 minuta je odvoz svih učenika.

Svima želimo sretan početak nove školske godine!

 

 [više]

OBAVIJEST O ISPLATI JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI UČENICIMA ZA NABAVKU BILJEŽNICA I ŠKOLSKOG PRIBORA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 8. 2019. 10:25

U prilogu ispod nalazi se odluka o isplati jednokratne novčane pomoći svakom učeniku s područja općine Šestanovac za nabavku bilježnica i školskog pribora.

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 7. 2019. 21:15

U prilogu se nalazi popis udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2019./2020.  [više]

KATALOG ODOBRENIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 7. 2019. 08:51

Katalog sadrži popis odobrenih drugih obrazovnih materijala za osnovnu školu temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, 116/18). Pomoćna nastavna sredstva koja su odobrena po starom zakonu sada su drugi obrazovni materijali. Katalog pomoćnih nastavnih sredstava. Sva navedena pomoćna nastavna sredstva namijenjena su za uporabu u osnovnim i srednjim školama, i imaju isti status kao i drugi obrazovni materijali. Katalozi su objavljeni u nastavku. 

 [više]

"Nije dovoljno samo živjeti!" - reče leptir, "Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!" Hans Christian Andersen

Autor: Administrator , 28. 6. 2019. 08:19

Ostatak fotografija pogledajte u fotogaleriji:

 http://os-kbalic-sestanovac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=40

 [više]

RODITELJSKI SASTANAK 8. RAZREDA

Autor: Administrator , 27. 6. 2019. 12:14

OBAVIJEST

Roditeljski sastanak 8. razreda održat će se u četvrtak, 11. srpnja 2019. godine u 10 sati. Sastanku trebaju prisustvovati učenici i jedan roditelj zbog potpisivanja prijavnica za srednju školu. 

 

 [više]

SUNCE I LIPANJ U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Administrator , 11. 6. 2019. 13:13

 [više]

DAN ŠKOLE 2019.

Autor: Administrator , 11. 6. 2019. 13:07

U petak, 31. svibnja 2019. godine, proslavili smo Dan škole. Priredba je započela školskom himnom koju je otpjevao školski zbor. U pripremi bogatog programa sudjelovali su svi učenici škole; plesom, pjevanjem, glumom, krasnoslovljenjem ili pisanjem. Kako su učenici četvrtog razreda pozdravili svoju školu pročitajte u nastavku: 

"...Zato školo, puno ti fala

za četiri godine lipoga dara:

igre i strke,

i malo zbrke.

Najlipša škola, to je moja." 

"Računaj, čitaj, lektiru piši, na tjelesnom duboko diši.

Kada ispit iza kutka vreba, stolicu dobro ugrijati treba." 

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Administrator , 3. 6. 2019. 11:30

Na sljedećoj poveznici je mrežna stranica Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole na kojoj se nalaze sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2019./2020.

https://www.upisi.hr/upisi/

 [više]

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

Autor: Administrator , 28. 5. 2019. 10:17

Na poveznici ispod možete pronaći informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_05_53_1020.html

 [više]

Školski vrt u svibnju

Autor: Administrator , 3. 5. 2019. 10:54

http://os-kbalic-sestanovac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=37

 [više]

Proljeće školom šeće...

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 09:52

"Neka dođe jedno proljeće što će nas naučiti biti radosti
jedni drugima, i ostati lijepi." V. Parun

 [više]

Svjetski dan pjesništva

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 12:47

World Poetry Day (Svjetski dan pjesništva) UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine s ciljem pisanja, objavljivanja i poučavanja pjesništva širom svijeta. Danas rijetko kad imamo vremena zastati i otkriti ljepotu pjesništva. Učenici naše škole pokazali su se pravim pjesnicima; svojom maštom, stare, dobro poznate stihove obukli su u novo ruho te otkrili najljepšu stranu poezije - stvaranje.

 [više]

Dan materinjeg jezika

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 12:24

Međunarodni dan materinskog jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskoga jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. Učenici 8. razreda, zajedno sa svojom nastavnicom, obilježili su ovaj dan izradom plakata te se prisjetili glagoljične azbuke.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
SVIĐA LI VAM SE STRANICA
Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 5. 2013.

Ukupno: 106653
Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac / Šestanovac, HR-21250 Šestanovac / os-kbalic-sestanovac.skole.hr / ured@os-kbalic-sestanovac.skole.hr
preskoči na navigaciju