preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac

 > Vijesti
vijesti

Nagrada i zahvalnica za likovni rad

Autor: Marina Rubić Tuđman, 1. 12. 2022. 09:23

       

Našoj učenici Nini Dajak, izdavačka kuća Element, dodijelila je nagradu i zahvalnicu za njezin rad u likovnom natječaju  "Hrvatski tradicijski motivi". Zobnica, koju je naslikala Nina, nalazi se u kalendaru spomenute izdavačke kuće među dvanaest najboljih radova, gdje krasi mjesec lipanj. Čestitamo Nini i mentorici Ivani Staničić!

 [više]

Prigodni program u povodu obilježavanja žrtve Vukovara

Autor: Marina Rubić Tuđman, 17. 11. 2022. 11:15

 

Danas se u školi održao prigodni program u povodu obilježavanja Dana žrtava Domovinskoga rata, Vukovara i Škabrnje. Učenici osmoga razreda pripremili su prezentaciju o Vukovaru koju su obogatili svojim fotografijama i doživljajima prilikom posjeta Gradu Heroju u rujnu ove godine. Nekoliko učenika pročitalo je svoj putopis, pjesme i sastave o Vukovaru kao i Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića. Poslije programa, u školskom dvorištu, ispred spomenika žrtvama Domovinskoga rata, svi učenici i učitelji zapalili su po jedan lampion. U kapeli časnih sestara svetu misu održao je don Mijo Grozdanić, a učenici s vjeroučiteljicom sestrom Branimirom i sestrom Dankom predvodili su molitvu vjernika i pjevanje. Sve je prošlo mirno i dostojanstveno kako taj dan i zaslužuje.

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole želimo ugodan praznik i vikend!

S nastavom ponovno započinjemo u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. po redovitom rasporedu.

 [više]

Vukovar u srcu

Autor: Marina Rubić Tuđman, 17. 11. 2022. 08:38

 

Dan prije obilježavanja vukovarske patnje naši su učenici sa svojim učiteljima uredili školske panoe i pripremili prigodni program. Posebno treba istaknuti učenike osmog razreda koji su nakon svog posjeta Vukovaru, u rujnu ove godine, još dublje osjetili značenje toga dana pa samim time to i dokazali svojim radom u pripremi obilježavanja.

 

 [više]

Biblija u knjižnici

Autor: Marina Rubić Tuđman, 8. 11. 2022. 08:47

 

Jedna od aktivnosti u povodu Mjeseca hrvatske knjiga, a u svrhu poticanja čitanja, bila je Biblija u knjižnici, u suradnji vjeroučiteljice i knjižničarke.

 

 [više]

Nagrade našima likovnjacima

Autor: Marina Rubić Tuđman, 25. 10. 2022. 12:00

Prošlogodišnjim petašima, koji su sudjelovali u natječaju Stvaranje jedne izložbe, stigla je i nagrada nakladničke kuće Školska knjiga. Njihovom zaslugom školska je knjižnica obogaćena za tri nova naslova. Hvala njima i njihovoj mentorici Ivani!

 

 [više]

Terenska nastava

Autor: Zdenka Hrvoić, 24. 10. 2022. 12:00

Mandušića kula

Mali povjesničari bili su na terenskoj nastavi u Katunima.
Realizirali su prvu etapu projekta "Mandušića kula".

 [više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Marina Rubić Tuđman, 21. 10. 2022. 10:03

         

Jučer su se u našoj školi obilježili Dani zahvalnosti za plodove zemlje. 

 [više]

Dan kravate

Autor: Marina Rubić Tuđman, 18. 10. 2022. 10:20

Dan kravate u Republici Hrvatskoj obilježava se 18. listopada. Tom danu ususret krenuli su učenici 3. a razreda.

Pogledajte njihove modne kombinacije košulja i kravata koje se nalaze na panou pokraj učionice!

 

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Rubić Tuđman, 13. 9. 2022. 08:26

U privitku se nalazi Odluka Općine Šestanovac o isplati pomoći roditeljima za nabavku školskog pribora i radnih bilježnica.

 [više]

Još jedan likovni uspjeh

Autor: Marina Rubić Tuđman, 8. 7. 2022. 12:28

   

Učenici 5.a i 5. b razreda sa svojom su  učiteljicom Ivanom Staničić sudjelovali na natječaju Školske knjige Stvaranje jedne izložbe. Oni su svoje vesele životinje "izveli u šetnju" i postali pobjednički i nagrađeni tim ovoga natječaja.

Bravo za učenike i njihovu mentoricu!

Više o ovome u rubrici Naši učenici i klikom na:

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/pljesak-molim/rezultati-nagradnog-natjecaja-stvaranje-jedne-izlozbe/?fbclid=IwAR05c7Wa9SZri6cfvRmSTbMfeBjnFi9KiPfKFhwZL50kD-6WIXtwR-U9NhY

 

 [više]

Obavijest - radni udžbenički materijali Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Rubić Tuđman, 8. 7. 2022. 10:47

Poštovani roditelji,

u privitku se nalaze popisi dodatnih udžbeničkih materijala (radne bilježnice, mapa, radni materijal) za školsku godinu 2022./2023. 

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Zdenka Hrvoić, 30. 6. 2022. 13:37

 

Podjela svjedodžbi za sve učenike održat će se u ponedjeljak 4. srpnja 2022. u 9,00 sati

Za učenike će biti organiziran prijevoz školskim autobusom. Taj dan je potrebno doći na autobusnu stanicu sat vremena kasnije od uobičajenog dolaska (za vrijeme nastave).

Odvoz učenika, nakon podjele svjedodžbi je u 9,30 sati.

Početak školske godine 2022./2023. je 5. rujna 2022.

Svim učenicima koji su uspješno završili ovu školsku godinu čestitamo i želimo ugodne ljetne praznike.

 

 [više]

Prijave i upisi u srednju školu - VAŽNO!!! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdenka Hrvoić, 21. 6. 2022. 09:17

Publikacija CARNet 

 

Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2022./2023. Idemo u srednju!

 

Dragi budući srednjoškolci!

Odabir srednje škole velika je životna odluka. Važno je prikupiti što više informacija o različitim zanimanjima, o srednjim školama i programima obrazovanja, kao i o mogućnostima zapošljavanja, odnosno nastavka daljnjeg obrazovanja.

U publikaciji koja je pred vama - vidi "više" - pronaći ćete najvažnije informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole u školskoj godini 2022./2023. koji se provodi elektronički preko mrežne stranice: https://srednje.e-upisi.hr.

Na samome kraju publikacije pronaći ćete i Kalendar u koji su, kao podsjetnik, upisani svi datumi i rokovi vezani uz prijavu i upis programa obrazovanja.

Ako imate dvojbi, pitanja ili teškoća vezanih uz prijavu u sustav, rad sa sustavom ili prijavom programa obrazovanja, na adresi https://srednje.e-upisi.hr/#/Faq nalaze se „Česta pitanja“ koja vam mogu pomoći u rješavanju problema ili dvojbi.

Za dodatnu pomoć možete kontaktirati Podršku obrazovnom sustavu pri CARNET-u na elektroničkoj adresi: helpdesk@skole.hr ili telefonom na broj: 01/6661-500 svakim radnim danom od 8:00 do 20:00 sati.

 [više]

Još jedan likovni uspjeh

Autor: Marina Rubić Tuđman, 23. 6. 2022. 09:01

Izdavačka kuća Element doo iz Zagreba objavila je likovni natječaj  pod nazivom "Hrvatski tradicijski motivi". U sklopu likovne grupe obradili smo motiv torbe zobnice. U kombiniranoj tehnici flomastera i tempera učenici likovne grupe stvorili su predivne radove. U natječaju su sudjelovali Marieta Trogrlić, Antonia Ančić i Nina Dajak. Likovni rad naše Nine Dajak odabran je među 12 najboljih koji će krasiti Elementov kalendar 2023. godine. Učenici će u mjesecu rujnu biti uručena nagrada i zahvalnica za sudjelovanje.

Ivana Staničić, prof. likovne kulture

 [više]

Romeo i Julija za kraj

Autor: Marina Rubić Tuđman, 21. 6. 2022. 11:06

Danas su učenici 7. a, 7. b i 8. a razreda izveli predstavu Romeo i Julija na engleskom jeziku. Ovaj projekt ostvarili su kroz dodatnu nastavu engleskog jezika tijekom drugog polugodišta. Bio je to veliki izazov koji je zahtijevao puno truda i vremena.

Za briljantnu izvedbu i trud veliki pljesak dobili su svi glumci kao i njihova mentorica Ana Marušić. Bravo za učenike i učiteljicu!

Više u "Naši učenici"

 

 

 

 

 [više]

Naše ruke mogu sve!

Autor: Marina Rubić Tuđman, 20. 6. 2022. 11:17

 

U sklopu proslave Dana škole postavljena je izložba učeničkih radova pod nazivom "Naše ruke mogu sve". Svi izloženi radovi nastali su na nastavi likovne kulture. U tehnici kaširanja balona sa starim novinama i oslikavanja, učenici 7.a i 7.b razreda izradili su mudre sove. Učenici 5.a i 5.b razreda okušali su se u novoj tehnici asamblaža. Kroz rad u paru od pronađenih predmeta svakodnevne upotreba izradili su životinje po vlastitom izboru. Mogli ste vidjeti miša, zmiju, psa, leptira, žirafu... Iste radove fotografirali smo kao postav izložbe u prekrasnom školskom vrtu te se prijavili za nagradni natječaj " Stvaranje jedne izložbe" objavljen od Školske knjige. Učenici 6.a razreda kroz rad u paru osmislili su i izradili makete obiteljske kuće budućnosti. Na velikom panou u hodniku škole učenici 8.a razreda postavili su pano "Uskoro u kinima" na kojem se nalaze likovni radovi plakata na temu omiljenog filma ili serije.

Ivana Staničić, prof. likovne kulture

Više u "Naši učenici"

 

 [više]

Na moru života

Autor: Marina Rubić Tuđman, 17. 6. 2022. 13:48

Danas su učenici 8. razreda u školskoj knjižnici imali jednu literarno - likovnu radionicu pod vodstvom knjižničarke Marine Rubić Tuđman i socijalne pedagoginje Anđele Čuljak. Neiscrpna tema mora bila je misao vodilja u pjesničkom stvaranju i oslikavanju morskih školjki. 

Više u "Naši učenici"

 

 

 [više]

Blagdan Tijelova

Autor: Zdenka Hrvoić, 15. 6. 2022. 13:04

Sutra, 16. svibnja 2022. slavimo svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, katolički blagdan. Neradni je dan u Republici Hrvatskoj.

Našim učenicima želimo kratki predah prije radnog petka - 17.6. 2022.

Za one koji žele znati više:

Iz interentskih izvora; neradni-dani.com: "Tijelovo je neradni dan i u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj i Portugalu. U Francuskoj, Sloveniji i Mađarskoj ovaj dan proslavalju radno."

 [više]

Ekskurzije naših učenika

Autor: Marina Rubić Tuđman, 13. 6. 2022. 13:02

Početkom prošlog tjedna učenici 7. i 8. razreda vratili su se sa svoje četverodnevne školske ekskurzije. U obilasku Smiljana, Ogulina, Poreča, Huma, Motovuna, Pule i Brijuna doživjeli su brojna lijepa iskustva. Osim razgledavanja prirodnih i kulturnih znamenitosti Istre, učenici su se zabavljali u sportskim aktivnostima kao što su nogomet i odbojka u pijesku, a nije izostala ni disko zabava. Svi su se zdravo, raspjevano i veselo vratili kući, a njihove razrednice izrazile su veliko zadovoljstvo i ponos na učenike koje su pratile na prelijepom putovanju.

 

Učenici 3. i 4. razreda također su putovali na svoje prvo višednevno putovanje. Njih su njihove učiteljice pratile kroz Hrvatsko zagorje i Zagreb, a na tom putu svratili su i do Ogulina gdje su posjetili Kuću bajke Ivane Brlić Mažuranić. I oni su se pohvalili predivnim iskustvima od kojih posebno ističu obilaske Zoološkog vrta u Zagrebu i Muzeja krapinskih neandertalaca. RazgledaIi su i Tehnički muzej, dvorac Trakošćan i posjetili Mariju Bistricu. Učenici i njihove pratiteljice zadovoljni su svime što su prošli tijekom svoje ekskurzije.

Više u "Izvanučionična nastava"

 [više]

Dan škole

Autor: Zdenka Hrvoić, 1. 6. 2022. 10:32

 

Uz Dan državnosti, nakon dvije godine pandemije, ponovo smo svi zajedno, proslavili Dan škole.

Učenici, učitelji i roditelji uživali su u brojnim izvedbama naših učenika. Scenske izvedbe Potraga za znanjem, Uobičajeni sat engleskog jezika, Snjeguljica i sedam patuljaka, na otvorenoj pozornici školskog dvorišta, uz brojne glazbene i plesne točke plijenile su pažnju, donijele radost i oduševile brojene gledatelje.

Sportska natjecanja, igre graničara nižih razreda i „ Turnir četiri sela u nogometu“ viših razreda, donijela su dodatna uzbuđenja i nove pobjednike.

U nastavku možete vidjeti neke od fotografija događaja na kojima se jasno vidi veselje i trud svih naših učenika.

 

 [više]

Medijski labirint

Autor: Marina Rubić Tuđman, 25. 5. 2022. 08:45

Kao nastavak na aktivnosti vezane za protekle Dane medijske pismenosti, u suradnji knjižničarke i učiteljice hrvatskog jezika, održani su sati u petim razredima pod nazivom Medijski labirint. S učenicima se razgovaralo o kritičkom razmišljanju pri korištenju interneta, kao i o prednostima i nedostacima korištenja interneta.

 [više]

Moj prvi straničnik

Autor: Marina Rubić Tuđman, 25. 5. 2022. 08:35

Jučer su učenici prvog razreda ponovno posjetili školsku knjižnicu. Ovom prilikom pohvalili su se da su postali pravi čitači, stoga smo krenuli u aktivnost izrade straničnika koji će im služiti u školi i kući. Ukrašavali su ih veselim crtežima i vlastitim imenima.

 [više]

Epidemiološke mjere - Preporuke

Autor: Zdenka Hrvoić, 11. 4. 2022. 08:54

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19, a koje su dostupne na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Preporuke-za-sve-odgojno-obrazovne-ustanove-od-pred%C5%A1kolskog-uzrasta-do-visokog-obrazovanja-uklju%C4%8Duju%C4%87i-u%C4%8Deni%C4%8Dke-i-studentske-domove.pdf

U skladu s preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje). Dakle, odgojno-obrazovni rad i nastava organizira se kao u vremenu prije pandemije COVID-19.

Ovim putem koristimo priliku zahvaliti svim odgojno-obrazovnim djelatnicima koji su doprinijeli očuvanju zdravlja i sigurnosti naše djece i učenika i u ovim izazovnim vremenima, ali i izvanrednim naporima i trudom osnažili naš sustav odgoja i obrazovanja.

 [više]

Učenica Nikolina Maslov jedna je od pobjednica Alfinog natječaja Likovni izaZOOv Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 24. 2. 2021. 12:32

Izdavačka kuća Alfa d.d. organizirala je krajem prošle godine likovni natječaj Likovni izaZOOv (Alfin kalendar 2021.). Tema je natječaja bila Portret personificirane životinje ili Životinja u pokretu, a tehnika stirotisak. Sudjelovati su mogli svi učenici osnovnih škola u RH, pojedinačno ili u grupi. Dvanaest odabranih dječjih radova postali su dijelom kalendara za 2021. godinu. Osim toga, natječaj je imao i humanitarni karakter. Vrijednost prodanih primjeraka kalendara bit će donirana Centru za rehabilitaciju Silver, ustanovi socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima.

Učenica 6. b razreda naše škole, Nikolina Maslov (mentorica Ivana Staničić), jedna je od dobitnica nagrade, a njen rad u kalendaru zastupa mjesec travanj. Nikolinin je trud nagrađen vrijednim likovnim priborom i prigodnim poklonima, a sigurno će joj pomoći u razvoju kreativnosti i osobnog umjetničkog izričaja. Čestitamo!

 

 [više]

8. razred - Upisi u srednju školu u školskoj godini 2022./2023.

Autor: Zdenka Hrvoić, 24. 5. 2022. 13:08

Poštovani učenici i roditelji!

Od 23.5.2022. započela je prijava na stranici za upis u srednju školu, https://srednje.e-upisi.hr/#/

Za sada je potrebno provjeriti svoje osobne podatke (ime, prezime i adresa stanovanja), te ocjene iz završenih razreda. 

Ukoliko uočite neke nepravilnosti javite se razrednici ili stručnoj službi škole.

I ovim putem napominjemo da prijave za sportsku gimnaziju već kreću (od 23.5.2022. do 31.5.2022.).

Molimo Vas da redovito otvarate mrežnu stranicu - Upisi u srednje škole - (dostupnoj u lijevom stupcu izbornika, na mrežnoj stranici škole - Upisi.hr) kako bi na vrijeme bili informirani o aktualnim događanjima.

Ukoliko trebate pomoć javite se u stručnu službu.smiley

 

 [više]

Bajka o ribaru i ribici

Autor: Marina Rubić Tuđman, 23. 5. 2022. 10:08

Učenici  OŠ „Dr. fra Karlo Balić“  Šestanovac, koji prate nastavu po posebnom programu, uz svoje pomoćnike u nastavi i učiteljicu PRO -a Marijanu Jelić, kreirali su prilagođenu zvučnu slikovnicu, Puškinovu Bajku o ribaru i ribici.

Zvučna slikovnica je edukativno pomagalo namijenjena svim učenicima nižih razreda.

Otvorite poveznicu i uživajte u čitanju i slušanju! Bravo za vrijedne učenike i njihovu učiteljicu!

https://read.bookcreator.com/nrzPgN7Ll0SKiMpqPDnMMeHuAQO2/CfKYtpaaQOCETQxR2G0X8w

 [više]

Čestitka

Autor: Zdenka Hrvoić, 13. 5. 2022. 07:49

Svim učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i mještanima Općine Šestanovac, iskrene čestitke povodom Dana Općine Šestanovac i blagdana Gospe Fatimske, 13. svibnja!                                                                        Zahvaljujemo svima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli da nam bude dobro!

                                       Ravnateljica Osnovne škole "Dr. fra Karlo Balić"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
CARNet

 

 

Anketa
SVIĐA LI VAM SE STRANICA
Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 5. 2013.

Ukupno: 129661
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac / Šestanovac, HR-21250 Šestanovac / os-kbalic-sestanovac.skole.hr / ured@os-kbalic-sestanovac.skole.hr
preskoči na navigaciju