2020-03-26 14:32:26

Smjernice za rad u virtualnim učionicama

Dragi učenici i roditelji!

Pred nama je duže i neizvjesno razdoblje virtualne suradnje i nastave na daljinu.

Kako bi nam svima olakšala rad i snalaženje u novom načinu rada molim da slijedite ove smjernice kako se ponašati i nositi sa svakodnevnim školskim obvezama u ovim za sve nas novim i teškim okolnostima.

SMJERNICE ZA IZVRŠAVANJE ŠKOLSKIH OBVEZA

1.Svakog radnog dana u tjednu (osim subote, nedjelje i praznika) učenik je dužan biti aktivan u svojoj virtualnoj učionici prema utvrđenom školskom rasporedu.

2. Svaka neaktivnost učenika duža od 24 sata vodit će se u e-dnevniku kao izostanak učenika s nastave koju roditelj treba opravdati razredniku telefonskim pozivom, mailom, školskom ispričnicom ili na način dogovoren s razrednikom.

3. Obavijesti i upute koje šalju razrednici i učitelji učenik treba redovito pratiti i izvršavati.

4. Ono što učeniku nije jasno treba pitati učitelja ili stručnog suradnika da mu objasni.

5. U virtualnim učionicama objavljuju se isključivo sadržaji koji su vezani uz nastavu

6. Nije dozvoljeno preuzimanje i krađa tuđih sadržaja npr. domaćih radova, sastava, eseja crteža i drugih učeničkih uradaka. Svi sadržaji koje objavljujete u virtualnoj učionici, ponajprije vaši domaći uradci i odgovori na traženja učitelja, neka budu rezultat vašeg samostalnog rada, a ne preuzeti i prepisani s Interneta ili dr. izvora.

7. Ukoliko iz bilo kojeg razloga učenik ne može sudjelovati i uključiti se u rad na daljinu roditelj je o istom dužan obavijestiti razrednika ili stručnog suradnika škole.

II KOMUNIKACIJA

Pravila pristojnog komuniciranja vrijede i u virtualnom komuniciranju.

Stoga, sa svim suradnicima u virtualnoj učionici treba komunicirati pristojno i s uvažavanjem. Poželjno je pisati malim tiskanim slovima, poštujući pravopis hrvatskog jezika.

Za sada nije bilo pritužbi za kršenje pravila pristojne komunikacije, stoga vas želim pohvaliti i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Zajedno s Vašim razrednicima i učiteljima dužna sam vas podsjetiti da ćemo svaki oblik nasilnog ponašanja (kao što je vrijeđanje, nazivanje pogrdnim imenima, izoliranje, omalovažavanje, ogovaranje, kao i korištenje neprimjerenog i nepristojnog rječnika) tretirati kao neprihvatljiv i postupati u skladu s Pravilnikom o pedagoškim mjerama.

Želim da i dalje budete dobri, veseli i zdravi. Želim vam puno uspjeha u radu i nadam se brzom susretu u školi.

                                                        Vaša pedagoginja


Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac