2021-04-22 12:41:38

Obilježavanje manifestacije Noć knjige: Knjiga kao lijek

Poštovani,

u petak, 23. travnja 2021. se, već tradicionalno, desetu, jubilarnu, godinu za redom obilježava manifestacija Noć knjige. Tema obilježavanja manifestacije je Knjiga kao lijek.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj je projekta kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

U program obilježavanja uključene su zainteresirane institucije: knjižnice, odgojno-obrazovne ustanove i ustanove u kulturi i znanosti, zatim nakladnici i knjižari, različite udruge i organizacije, a programe vezane uz knjigu i čitanje (za sve generacije) ostvaruju sami ili kroz zajedničku suradnju.

Cjelokupni program, akcije i sudionike manifestacije možete pronaći na poveznici:

http://www.nocknjige.hr/programi.php

Naša će se škola, također, pridružiti obilježavanju manifestacije, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, program će biti u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Učenici nižih razreda naše škole će s knjižničarkom, uz čitanje slikovnica, razgovarati o ljekovitim svojstvima knjiga i pisane riječi, dok će učenici viših razreda izraditi svoje plakate ili napisati svoje tekstove o knjizi kao lijeku. Radove ćemo prikazati na školskim panoima i kroz virtualnu izložbu.

Ovim vas putem pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji kroz programe u školi, ali i virtualne programe drugih knjižnica i ostalih sudionika Noći knjige.

 

Čitajte da biste živjeli!

Gustav Flaubert

 


Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac