preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić" Šestanovac

BioMOZAIK Krš i more

Konferencija, sajam i hackathon

Autor: Marina Rubić, 26. 3. 2024. 12:34

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu, 25. ožujka 2024., sudjelovali smo na dvijema projektnim konferencijama za odgojno-obrazovne djelatnike, jedna fokusirana na STEM područje, a druga na poduzetništvo, aktivno građanstvo i IKT. Na konferencijama su, kao predavači, sudjelovali naši priznati stručnjaci iz tematskih područja kojima se projekt bavi te su nam prenijeli svoja znanja i pružili brojne savjete. 

Pored konferencija, održan je hackathon za učenike, na kojem je pet učeničkih timova rješavalo društvene probleme zajednice vezane uz bioekonomiju. Ovaj interaktivni događaj pružio je priliku učenicima da kroz timski rad i inovativna rješenja doprinesu stvaranju pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici, a neki od učenika imali su priliku aktivno sudjelovati na sajmu Učeničkih zadruga predstavljajući svoju školu.

 

 [više]

STEM radionice u školi

Autor: Marina Rubić, 15. 3. 2024. 13:22

Tijekom ovog tjedna u sklopu projekta BioMOZAIK krš i more održane su AquaLab radionice za učenike od 5. do 8. razreda. Učenici su izvodili brojne pokuse, bilježili zapažanja i istraživali neobična svojstva vode, kao što su površinska napetost, uzgon, kapilarnost i dr.

Martina Zubović i Marita Juričić Ban

                                                  

 [više]

Radni sastanak - priprema za Konferenciju

Autor: Marina Rubić, 6. 3. 2024. 12:44

  

Danas je naša Biomozaik ekipa održala radni sastanak kao pripremu za Konferenciju koja će se održati 25. ožujka 2024.  

 [više]

Druga radionica STEM Aerolab programa

Autor: Marina Rubić, 5. 3. 2024. 10:12

Jučer se u našoj školi održala druga radiona STEM Aerolab programa. Naši mali polaznici i ovaj su se put rado odazvali i s velikim interesom sudjelovali u aktivnostima pod vodstvom mentora Tonija.

 [više]

Studijsko putovanje

Autor: Marina Rubić, 29. 2. 2024. 10:01

 
 
Učitelji iz svih škola koje su dio projekta BioMOZAIK Krš i more sudjelovali su na studijskom putovanju koje je trajalo od 26. do 28. veljače 2024. godine.
Tijekom ovog putovanja posjetili su nekoliko inspirativnih tvrtki koje su prepoznate kao lideri u područjima društvenog poduzetništva, održivog razvoja, društvenih inovacija i aktivnog građanstva. Bila je to prilika da se iz prve ruke dožive inovacije, čuju priče o uspjehu i razmijene iskustva s istomišljenicima. Naš učitelj Danijel Dodig pun je lijepih dojmova i korisnih iskustava koje je podijelio s našom ekipom Biomozaika.
 
 [više]

Radionica 3D modeliranje

Autor: Marina Rubić, 13. 2. 2024. 09:32

    
U našoj školi održana je zanimljiva interaktivna radionica pod nazivom “3D modeliranje I”. Predavači iz Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije  učiteljima su približili osnove 3D modeliranja i zajedno s njima radili na praktičnim primjerima izrade 3D modela. 
Ova radionica otvorila je vrata kreativnosti i inovacijama, učitelji su dobili uvid u široku primjenu 3D modeliranja te stekli vještine koje će prenijeti na svoje učenike. 
Hvala svimana sudjelovanju!
 [više]

Uvodna radionica Aerolab

Autor: Marina Rubić, 28. 2. 2024. 09:53

    
   
Danas je u sklopu našeg 𝗦𝗧𝗘𝗠 𝗔𝗲𝗿𝗼𝗟𝗮𝗯 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗮 održana uvodna radionica za naše  učenike.
Učenici će se kroz ovaj program upoznati s temama primjene pametnih dronova i autonomnih letjelica u funkciji pametne poljoprivrede, ekologije, sigurnosti, turizma i sl.
 [više]

Radionica Uvod u robotiku

Autor: Marina Rubić, 8. 2. 2024. 08:46

   
U našoj školi danas je održana zanimljiva radionica "Uvod u robotiku" namijenjena učiteljima koji sudjeluju u našem projektu BioMOZAIK Krš i more.
Predavači iz Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije upoznali su ih s raznim mogućnostima primjene robota u radu s učenicima, osnovama rada s robotima te korištenju aplikacije za upravljanje robotima. 
Hvala svima koji su sudjelovali i doprinijeli uspjehu ove radionice.
 [više]

Najavljujemo!

Autor: Marina Rubić, 5. 12. 2023. 13:46

 [više]

STEM radionice

Autor: Marina Rubić, 6. 12. 2023. 12:12

 

Prošlog petka, 1. prosinca 2023. godine, uspješno su održane dvije radionice za odgojno-obrazovne djelatnike u sklopu našeg Projekt BioMOZAIK Krš i more! 🚀

 

 

 [više]

Dan za snimanje

Autor: Marina Rubić, 29. 11. 2023. 13:39

 

Danas su naši učenici, u sklopu projekta Projekt BioMOZAIK Krš i more snimali pitch za crowdfunding kampanju koja uskoro kreće! Osim naših glavnih glumaca, priključili su nam se i naši dragi gosti, naš načelnik Martin Merčep policajac Jure Merčep, vatrogasac Neno Bajić, doktorica Sanda Bućan Rubić, odgojiteljica iz našeg vrtića Filipa Rubić, poduzetnik Dragan Družić. Još jednom im zahvaljujemo na sudjelovanju i podržavanju naše kampanje! Prenosimo vam djelić atmosfere u kojoj smijeha i zabave nije nedostajalo!

P.S. Ništa ne bi bilo moguće bez pomoći Michaela Freera i Nicka.

Cilj kampanje je prikupiti novčana sredstva kako bismo nabavili nove drvene sjedalice, napravili stube i obnovili zid na tribinama. Naše dvorište središte je društvenih zbivanja tijekom cijele godine. Tu se održavaju školske priredbe, nastava, razna druženja preko odmora, a tijekom ljeta brojne kulturne manifestacije Šestanovačkoga ljeta.

Pomozite nam u ostvarivanju naših zamisli/želja i kreirajmo ugodno i sigurno mjesto za nas male, ali i vas velike! 

S prikupljanjem sredstava počinjemo uskoro i nadamo se kako ćete nas podržati: DONIRAJ, DIJELI OBJAVU I INFORMIRAJ SVE O KAMPANJI!

Promotivni video i više informacija stižu uskoro!

 
 
 
 [više]

3. projektna konferencija BioMozaik Krš i more

Autor: Marina Rubić, 20. 11. 2023. 13:05

 
U petak, 10.11.2023. godine, održana je 3. projektna konferencije, u sklopu koje je provedena i radionica iz crowdunfinga na kojoj su sudjelovali učitelji i učenici iz škola uključenih u Projekt BioMOZAIK Krš i more. 😎
Hvala svim našim učiteljima i učenicima koji su sudjelovali i unaprijedili ovu radionicu svojim entuzijazmom i kreativnošću. 🫶
Posebna zahvala našim izvanrednim predavačima iz organizacije Brodoto, koji su svojim stručnim znanjem i iskustvom pridonijeli uspjehu radionice. 🫶
Radionica nam je pružila uvid u načine i mogućnosti pripreme uspješnih crowdfunding kampanja, kroz koje ćemo nastojati osigurati potrebna sredstva za različite edukativne projekte. 🌍💡
 
 [više]

Priprema za crowdfunding u školi

Autor: Marina Rubić, 20. 11. 2023. 13:32

U našoj se školi 3.studenoga održala radionica s učenicima kao priprema za crowdfunding. Prema smjernicama iz Projekta, učenici su sa svojim mentorima osmišljavali kampanju i popratni video/ "pitch".
Ideja je bilo na pretek, a zabave i smijeha isto nije nedostajalo.

 [više]

Radni sastanak s Michaelom Freerom

Autor: Marina Rubić, 13. 10. 2023. 09:18

 
U našoj školi održan je radni sastanak učenika i djelatnika Škole koji sudjeluju u projektu BioMOZAIK: Krš i more.
Sastanak je održan s članovima tima Aktivno građanstvo i Poduzetništvo.
U ugodnom radnom ozračju, razmijenili smo životna i radna iskustva, usvojili nove spoznaje iz područja poduzetništva i aktivnog građanstva.
Susret je bio zanimljiv, a djelomično se odvijao na engleskom jeziku što je našim učenicima bilo izazovno i korisno iskustvo. U najavi je radionica za crowdfunding, koja će nas osnažiti i pripremiti za izradu vlastite kampanje!
Veselimo se budućim aktivnostima!
 [više]

Ljetna škola u Sinju

Autor: Marina Rubić, 12. 9. 2023. 11:33